از دست دادن دندان، در زمان هاي گذشته بسيار اتفاق مي افتاده است. گاهي دندان را به دليل عفونت و از كارافتادگي كامل، مي كشيدند، گاهي به دليل كهولت سن، دندان ها از بين رفته و از ريشه درمي آمدند و ... نماي لثه ي بدون دندان، علاوه بر اينكه روي زيبايي ظاهر دهان و لبخند شما مي تواند تاثير منفي داشته باشد، عوارض ديگري مانند صحيح و كامل جويدن غذا و در نتيجه افت كيفيت غذا خوردن را هم به همراه دارد. اگر دندانها به طول كامل از بين مي رفتند يا كسي ناچار كشيدن تمام دندان هاي خود مي شد، حداقل چاره اي به نام دندان مصنوعي داشت. اما از دست دادن يكي دو دندان، جايگزيني نداشت و خيلي از افراد به دنبال پيدا كردن يك جايگزين و روش دائمي براي جبران زيبايي و كيفيت از دست رفته ي دهان و دندان خود بودند. تا همين ده بيست سال گذشته، پروتز دندان متحرك هم به به تعدادي دندان كاهش پيدا كرد؛ اما روشي كه باعث غافلگيري و هيجان همه شد، ايمپلنت بود. با سايت تبليغات مشاغل تبريز همراه باشيد تا با هم در مورد اين روش دندان جايگزين با هم صحبت كنيم. همچنين براي دريافت مشاوره در مورد قيمت ايمپلنت دندان و كلا ايمپلنت دندان در تبريز، مي توانيد به ليست دندانپزشكان تبريز مراجعه نماييد.
همه چيز درباره ي ايمپلنت دندان
همانطور كه در مقدمه ذكر شد، ديگر امروزه كسي دغدغه و ترسي به نام از دست دادن دندان ندارد و ديگر كسي هم به سراغ دندان هاي مصنوعي نمي رود. قرار گرفتن ايمپلنت در دهان، هيچ مشكل و درد و سختي براي صاحب آن به وجود نمي آورد و فرد مي تواند به راحتي تا آخر عمر بدون مشكلي، از آنها استفاده كند. در ادامه با ما همراه باشيد تا صفر تا صد ايمپلنت دندان را با هم بررسي كنيم.
ايمپلنت دندان چيست؟
بر اساس يافته هاي سايت مشاغل تبريز، ايمپلنت دندان، يك پيچ فلزي است كه جايگزين ريشه ي اصلي دندان شما مي شود. يك دندان مصنوعي يا تاج، بر روي اين پيج قرار مي گيرد و دقيقا نمايي مانند دندان شما خواهد داشت.
ايمپلنت در اندازه ي همان دندان از دست رفته ي شما خواهد بود. فيكسچر يا دندان، قطعاتي در اندازه دندان طبيعي دارند و با دقت زيادي ساخته مي شوند تا مانند دندان شما كاملا طبيعي به نظر برسد.
دو قسمت اصلي ايمپلنت دندان Fixture و Abutment هستند. فيكسچر همان قسمتي است كه به عنوان ريشه، وارد فك شما مي شود و قيمت تاج يا همان نماي اصلي دندان، Abutment است. روي Abutment پروتز يا روكش ايمپلنت قرار مي گيرد. جنس پايه ي ايمپلنت معمولا از تيتانيوم است. زيرا تيتانيوم موجود در ايمپلنت ها، كاملا با استخوان فك سازگاري داشته و باعث لغزش، سر و صدا يا آسيب استخواني نمي شوند.
چه كساني مي توانند دندان هاي خود را ايمپلنت كنند؟ ايمپلنت دندان براي چه كساني قابل استفاده است؟
اگر تمامي دندان هاي فك جلو يا عقب شما از بين رفته، اگر يكي از دندان هاي جلوي خود را از دست داده ايد و فاصله اي معقول بين دو دندان وجود دارد، اگر بيش از يك دندان خود را از دست داده ايد اما باز هم فواصل منطقي براي ايجاد كاشت وجود دارد، اگر يك يا چند دندان خود را از انتهاي هر قوس دنداني كشيده ايد و فقط از يك طرف دندان طبيعي داريد، اگر نمي توانيد از دندان مصنوعي استفاده كنيد، اگر مي خواهيد حركات زبان و گفتار خود را بهبود بخشيد، ايمپلنت براي شما كاملا مناسب است.
ايمپلنت براي چه سني مناسب است؟
ايمپلنت دندان محدوديت سني خاصي ندارد، هر فردي كه قادر به رعايت بهداشت دهان و دندان خود باشد، مي تواند دندان هاي ايمپلنت شده داشته باشد. اگر فرد به سن رشد خود رسيده، كاملا مي تواند به جاي دندان از دست رفته ي خود از ايمپلنت استفاده كند. مثلا اگر در سنين پايين دندان دائمي خود را از دست داده ايد، پس از رشد كامل و گذشت از بلوغ استخواني و سن 16 سالگي، به راحتي مي توانيد از ايمپلنت دندان استفاده كنيد و دچار عوارض ايمپلنت دندان نخواهيد شد. پس با اين حساب مي توان گفت اكثر افراد مي توانند دندان هاي خود را ايمپلنت كنند نه؟ بله درست است. اما مواردي هم وجود دارد كه ممكن است باعث ايجاد مشكل در ايمپلنت دندان شوند. در ادامه اين افراد را هم خدمتتان معرفي مي كنيم.
چه كساني نمي توانند ايمپلنت دندان انجام دهند؟
اگر فردي عفونت دندان يا فك داشته باشد، ايمپلنت نه تنها مشكل را برطرف نمي كند، بلكه مشكلات بسياري به وجود مي آورد و اين عفونت رشد بيشتري خواهد داشت. پس اگر قصد ايمپلنت دندان داريد، در ابتدا بايد نسبت به عفونت دندان يا فك خود اقدام نماييد. زيرا، در صورت وجود عفونت، حتي بعد از انجام ايمپلنت، اين عفونت باقي مي ماند و تنها راه چاره برداشتن ايمپلنت است كه نتيجه اي جز هدر رفت هزينه شما و زحمت پزشك شما نخواهد داشت.
افراد مبتلا به ايمپلنت، بدانند كه ايمپلنت كردن دندان ها در اين افراد، بايد با احتياط بيشتري انجام گيرد. ابتدا بايد ميزان قند خون فرد مورد نظر، توسط پزشك بررسي شود تا اين اطمينان حاصل شود كه ديابت فرد كنترل شده است، سپس اقدام به گذاشتن ايمپلنت شود. البته خاطرنشان مي كنيم، شانس افراد ديابتي در استفاده از ايمپلنت، به همان اندازه افراد عادي است و جاي هيچ نگراني نيست. همچنين براي دريافت مشاوره ايمپلنت دندان در بيماران ديابتي، مي توانيد به سايت مشاغل تبريز و ليست دندانپزشكان تبريز مراجعه نماييد. حتما در مورد قيمت ايمپلنت دندان و ايمپلنت دندان در تبريز شما را همراهي خواهند كرد.
همچنين، افرادي كه دخانيات مصرف مي كنند، بهتر است براي مدتي مصرف كامل دخانيات را فراموش كنند يا به حداقل ترين حد ممكن خود برسانند. همچنين نياز است، قبل از اقدام به ايمپلنت، به پزشك خود در مورد مصرف دخانيات اطلاع دهيد و از او در اين مورد بپرسيد.
افرادي كه داروهاي ضدانعقاد خون يا آسپرين مصرف مي كنند، بايد تحت نظر پزشك معالج خود و همچنين دندانپزشك، 5 الي 7 روز بعد از جراحي، اين دارو را مصرف نكنند.
افرادي كه تحت درمان هاي راديوتراپي به خصوص در ناحيه صورت و فك بوده اند، يا افرادي كه به مدت طولاني، تحت درمان بيس فسفونات بوده و هستند هم به هيچ عنوان نبايد از ايمپلنت استفاده كنند.
ايمپلنت دندان در بارداري هم يكي از مواردي است كه پزشكان به شدت با آن مخالف بوده و با انجام ايمپلنت دندان در اين دوران موافق نيستند. نظر اكثر پزشكان در اين است كه ايمپلنت دندان در بارداري مجز نيست.
مزاياي ايمپلنت دندان
افزايش زيبايي دهان و لبخند
با توجه به اينكه جاي خالي دندان و لثه ي بدون دندان، مي تواند ظاهر نامناسبي براي شما داشته باشد، با ايمپلنت دندان مي توانيد زيبايي از دست رفته ي دهان خود را جبران كرده و اعتماد به نفس خود را برگردانيد و زيبايي دندان شما بازگردد.
سرعت بالاي كاشت
ايمپلنت دندان، يكي از سريعترين روش ها براي جايگزين كردن دندان هاي از دست رفته است، اگر مشكل كلي در سلامت جسماني و استخوان هاي فك شما وجود نداشته باشد، به سرعت و راحتي مي توان آنها را جايگزين دندان هاي از دست رفته كرد.
طول عمر بالاي ايمپلنت دندان
يكي از مزاياي ايمپلنت دندان، كه توانسته آن را بين بيماران و دندانپزشكان محبوب كند، طول عمر بالاي آن است. طول عمر ايمپلنت دندان، در حدي است كه در صورت رعايت بهداشت دهان و دندان خود به درستي مي تواند تا آخر عمر، كارايي لازم را از ايمپلنت دندان خود داشته باشيد بدون اينكه ناراحتي، افت كيفيت را دردسري براي شما داشته باشد.
حفظ سلامتي دهان و دندان
بودن ايمپلنت، از انواع بيماري هاي لثه و دندان هاي سالم جلوگيري مي كند و با رعايت بهداشت اصولي و كامل دهان و دندان خود، مي توانيد از ايمپلنت دندان براي حفظ سلامتي دهان خود بهره ببريد.
ثابت بودن ايمپلنت دندان
كساني كه از دندان مصنوعي و كلا پروتزهاي متحرك استفاده مي كنند، دردسرهايي چون درآوردن و جا انداختن اين پروتزها را دارند و گاهي اين مسئله آنها را خسته و بي حوصله مي كند. ثابت بودن ايمپلنت دندان، باعث كاهش زحمت نگهداري از آن شده و راحتي و آسودگي را براي شما به ارمغان مي آورد.
عواض ايمپلنت دندان
خطرات ايمپلنت دندان
ايمپلنت هم مانند هر روش درماني ديگري مي تواند عوارض يا خطراتي داشته باشد. اين عوارض مي تواند كوتاه مدت يا بلندمدت باشد كه برخي از اين عوارض و خطرات، به دليل مراجعه به افراد غيرحرفه اي و غيرمتخصص يا حتي استفاده از ابزار و مواد بي كيفيت و تقلبي به وجود مي آيد. پس اگر دنبال يك ايمپلنت دندان بي دردسر هستيد، بهتر است يك متخصص ايمپلنت دندان خوب انتخاب كنيد.
البته دوباره خدمتتان خاطرنشان مي كنيم، رعايت نكات بهداشتي دهان و دندان هم مي تواند جزو عوامل ديگري باشد كه مي تواند جلوي خيلي از عوارض ايمپلنت دندان را گرفته و شما هم از ترس خطرات ايمپلنت دندان در امان بمانيد.
عوارض ايمپلنت دندان
امكان آسيب به ساير دندان ها
عفونت در محل كاشت
مشكلات سينوسي كه ممكن است باعث بروز مشكل در حفره هاي سينوسي شما شود كه عموما در ايمپلنت دندان در فك بالا اتفاق مي افتد.
آسيب هاي عصبي كه ممكن است باعث درد، بي حسي، سوزن سوزن شدن لثه ها، لبها و چانه ي فرد شود.
مي توانيد براي دريافت انواع مشاوره ايمپلنت دندان در تبريز، قيمت ايمپلنت دندان با ليست دندانپزشكان تبريز در سايت مشاغل تبريز تماس حاصل فرماييد.
مراحل ايمپلنت دندان
جراحي ايمپلنت دندان، يك جراحي سرپايي محسوب مي شود. ايمپلنت دندان، به صورت مرحله اي، و با گذشت زمان بهبودي بين مراحل انجام مي شود.
روند قرار دادن ايمپلنت دندان در دهان :
معاينه فرد، تعيين نوع و تعداد ايمپلنت
برداشتن و كشيدن دندان هاي آسيب ديده كه در صورت نياز انجام مي گيرد.
آماده سازي استخوان فك و پيوند استخوان كه باز هم در صورت نياز انجام خواهد شد.
كاشت پايه ايمپلنت
ترميم و رشد استخوان فك
انتخاب رنگ دندان، انجام قالب گيري و ارسال براي لابراتوار
مرحله نهايي قراردادن ايمپلنت
ايمپلنت فوري، يا دندان يك روزه
معمولا طول دوره درمان و زماني كه طول مي كشد تا بيمار به سلامتي برسد، هم براي دندانپزشك هم براي بيمار مهم است؛ و طبيعتا هر چه اين زمان كوتاهتر باشد، طرفدار آن روش هم بيشتر خواهد بود.
ايمپلنت دندان فوري، يكي از روش هايي است كه اين ويژگي ها را داشسته و به سرعت مي تواند نتيجه ي مطلوبي را براي شما به ارمغان بياورد.
تفاوتي كه بين ايمپلنت دندان فوري و ايمپلنت دندان سنتي وجود دارد، دوره ي بهبود روش فوري، كمتر از روش سنتي آن است. به عبارتي، زمان زمان انجام ايمپلنت دندان فوري، يك روز بيان مي شود. البته قابل ذكر است كه تاج قرار گرفته روي پايه ايمپلنت دنادن، در اين روش موقتي محسوب مي شود. اما بعدا بايد با تاج دائمي و اصلي خود تعويض شود.
انواع روش هاي ايمپلنت دندان
ايمپلنت دندان، به سه روش انجام مي گيرد:
ايمپلنت دندان يك مرحله اي
ايمپلنت دندان دو مرحله اي
ايمپلنت دندان همزماني
ايمپلنت دندان يك مرحله اي Non Submerged
در برخي موارد، بعد از كشيدن دندان، ممكن است لثه ي بيمار همپوشاني كافي براي انجام ايمپلنت را نداشته باشد. در اين شرايط دندانپزشك شما مجبور مي شود از روي حد لقه استفاده كند. يعني ايمپلنت دندان، به صورتي در استخوان فك قرار مي گيرد كه يك قطعه موقتي برون فكي ايمپلنت دنداني استفاده مي شود كه خارج از لثه است. در نتيجه لثه در ابتدا به دور ايمپلنت دنداني در همان مرحله اول بخيه زده مي شود. اين كار نياز به جراحي دوم يا كنار زدن بافت نرم لثه نيست. پس از گذشت دو ماه، ايمپلنت هاي دنداني فك پايين، و پس از گذشت سه ماه، ايمپلنت هاي دنداني كاشته شده در فك بالا قالبگيري مي شود تا مرحله ي ساخت روكش اصلي دندان ها آغاز شود.
اين روش ايمپلنت دندان، معمولا در اكثر بيماران قابل اجرا خواهد بود.
ايمپلنت دندان دو مرحله اي Submerged
در ايمپلنت دندان دو مرحله اي، ايمپلنت دنداني در استخوان فك قرار داده مي شود و لثه روي آن پخيه زده مي شود. بنابراين پس از جراحي، ايمپلنت دنداني داخل دهان قابل مشاهده نخواهد بود، در نتيجه به دليل غيرقابل دسترس بودن ايمپلنت دندان، در معرض آلودگي هاي محيطي قرار نمي گيرد. در روش ايمپلنت دندان دو مرحله اي، ايمپلنت ها زير لثه قرار مي گيرند تا تحت فشار قرار نگيرند. در نهايت پس از دوره بهبودي، لثه به ميزان محدود، دوباره از محل ايمپلنت دنداني كنار زده مي شود. اين دوره بهبودي براي فك پايين حدودا دو ماه و براي فك بالا سه ماه در نظر گرفته مي شود.
با قرار دادن قطعه موقتي ايمپلنت دنداني، كه مانند سر يك پيچ است، سر ايمپلنت از لثه خارج مي شود و قابل مشاهده است. سپس قالبگيري جهت ساخت روكش دندان انجام مي شود. از آنجايي كه فعلا ايمپلنت شما تاج ندارد، براي حفظ زيبايي دهان و همچنين رفع نياز شما به دندان، پروتز موقتي براي فك شما داده مي شود كه مي توانيد روزانه استفاده كنيد و شب ها خارج كنيد. در اين روش، زيبايي دندان ها بيشتر مورد دقت قرار مي گيرد و پروتز ساخته شده نهايي، در زير لثه قرار مي گيرد.
همچنين براي انواع دريافت مشاوره ايمپلنت دندان در تبريز، قيمت ايمپلنت دندان مي توانيد با ليست دندانپزشكان تبريز در سايت مشاغل تبريز تماس حاصل فرماييد.
ايمپلنت دندان همزماني
در اين روش، ايمپلنت دندان، تاج دندان، همزمان با جراحي ايمپلنت ساخته و روي پايه قرار مي گيرد. روش ايمپلنت همزمان، بيشتر براي دندان هاي جلويي كاربرد دارد تا بيمار در فاصله ي دو سه ماهه ي ترميم، بدون دندان نباشد، البته نكته مهمي كه بايد در سايت مشاغل تبريز خدمت شما عرض شود، اين است كه اين تاج ها موقتي است كه طبيعتا تاج اصلي دندان، در مراحل بعدي جايگزين خواهد شد. مزيت روش ايمپلنت دندان همزماني، اين است كه در يك جلسه، هم خراج كردن دندان انجام مي شود، هم استخوان ناحيه در صورت لزوم ترميم مي شود.
مراقبت هاي بعد از ايمپلنت دندان
تا يك روز بعد از ايمپلنت دندان، مسواك نزنيد.
تا هشت ساعت بعد از ايمپلنت، از شستن و آبكشي دهان خود خودداري نماييد.
تا سه روز بعد از ايمپلنت، از نوشيدن چاي، قهوه، مصرف دخانيات جدا خودداري كنيد.
استفاده از مواد مخدر و مشروبات الكلي، روند بهبود را تكميل نكرده و فرآيند ايمپلنت شما به طور كاملا موفقيت آميز انجام نخواهد شد.
بعد از ايمپلنت، حتما از نخ دندان و خميردندان هاي مخصوص ايمپلنت استفاده كنيد.
نوسيدن آب پس از ايمپلنت، مجاز است؛ اما خوردن مواد غذايي حتما بايد پس از اتمام اثر داروي بي حسي انجام شود.
تا حداقل دو هفته بعد از ايمپلنت دندان، از نوشيدن مايعات با ني پرهيز كنيد.
تا حداقل سه هفته، از مصرف مايعات و غذاهاي گرم، جلوگيري كنيد.
قيمت ايمپلنت دندان، هزينه ايمپلنت دندان چقدر است؟
قيمت ايمپلنت دندان، به خصوص قيمت ايمپلنت دندان با بيمه، يكي از مسائلي است كه ذهن خيلي از بيماران را به خود مشغول مي كند. بايد بدانيد كه قيمت ايمپلنت دندان، نسبت به مواد، شرايط دنداني، شرايط استخوان و فك شما، نوع ايمپلنت متغير خواهد بود.
قيمت ايمپلنت دندان به چه مواردي بستگي دارد؟
قيمت ايمپلنت دندان به پزشكي كه آن را انجام مي دهد و پزشك متخصص يا عمومي بودن او ربط دارد.
همچنين هزينه ايمپلنت دندان با بيمه، به اينكه آيا فك شما نياز به پيوند استخوان دارد يا نه ربط دارد.
اگر نياز به بالا بردن سينوس ها يا سينوس ليفت داشته باشيد، هزينه ايمپلنت دندان با بيمه متغير خواهد بود.
هزينه ايمپلنت دندان نسبت به برندي كه استفاده مي شود متغير خواهد بود.
جنس ايمپلنت دندان از چيست؟
جنس ايمپلنت دندان هايي كه امروزه مورد استفاده قرار مي گيرد، از تيتانيوم است. زيرا حساسيت و آلرژي آن نزديك به صفر بوده و گزارشي از حساسيت بيماران نسبت به تيتانيوم گزارش نشده است. همچنين براي كاهش حساسيت بيماران در مورد تيتانيوم، برخي از متخصصان از زيركونيم هم به عنوان ايمپلنت استفاده مي كنند.
مزاياي ايمپلنت زيركونيم چيست؟
زيركونيم هيچ جريان فيزوالكتريكي بين فيز ناهمسان در دهان ايجاد نمي كند.
زيركونيوم رنگ تيره به دندان نمي دهد.
زيركونيم ساييدگي، استهلاك و فرسايش ندارد.
بهترين برند ايمپلنت دندان
هميشه، از اولين سوالاتي كه بيماران قبل از انجام ايمپلنت دندان انجام مي دهند، اين است كه كدام برند ايمپلنت بهتر است، يا كدام كيفيت بهتري دارد. در اين مورد خدمتتان عرض مي كنيم ايمپلنت ها معمولا از كشورهاي كره، آمريكا، كانادا، سوئيس هستند. مي شود گفت تمامي ايمپلنت ها كيفيت خوب و قابل اطميناني دارند و كيفيت دندان ايمپلنت شده ي شما، بستگي به پزشكي دارد كه اين كار را برايتان انجام مي شود. يك كادر حرفه اي، يك مشاور خوب، قيمت مناسب و كار دقيق و ظريف و با وسواس، مواردي هستند كه روي كيفيت دندان هاي شما تاثير مي گذارند و اگر اين موارد جاي شك داشته باشند، حتي بهترين ايمپلنت دندان هم نمي تواند كيفيت قابل قبول را براي شما به ارمغان بياورد. سايت مشاغل تبريز خاطر نشان مي كند، براي دريافت انواع مشاوره در مورد ايمپلنت دندان در تبريز و قيمت ايمپلنت و بهترين برند ايمپلنت دندان، مي توانيد به ليست دندانپزشكان تبريز مراجعه نماييد.
انواع ايمپلنت دندان
ايمپلنت دندان ريشه اي
ايم نوع از ايمپلنت دندان، رايج ترين نوع كاشت ايمپلنت است، كه تمامي افراد مي توانند از اين نوع ايمپلنت دندان استفاده كنند. ايمپلنت ريشه اي، معمولا با نام هاي ايمپلنت درون استخواني، يا درون ريشه اي هم ناميده مي شود و همانطور كه از نامش پيداست، در استخوان قرار مي گيرد. اين نوع ايمپلنت، شبيه يك پيچ ضخيم يا مخروطي شكل با پهنا و طول متفاوت است. براي كاشت موفقيت آميز ايمپلنت دندان ريشه اي، بايد عمق و عرض كافي نسبت به ايمپلنت دندان، در استخوان فك ايجاد شود تا شرايط كافي براي ايجاد يك پايه مطمئن براي آن فراهم شود. معمولان دندانپزشك شما، درباره ي نوع مناسب ايمپلنت براي استفاده، بر اساس كيفيت استخوان فك، نوع روكش دندان، پل و دندان مصنوعي كه روي آن قرار مي گيرد، تصميم گيري مي كند كه كدام نوع مناسب است.
ايمپلنت چارچوب راموس
اين نوع از ايمپلنت دندان را تنها در صورتي مي توان استفاده كرد، كه استخوان فك پايين شما، براي استفاده از ايمپلنت دندان ريشه اي، بسيار ظريف باشد؛ يا اينكه قصد داشته باشيد از ايمپلنت دندان ساب پريواستيل استفاده كنيد. اين مدل داراي چارچوب راموش، در گوشه عقب استخوان فك، نزديك به دندان عقب و نزديك چانه قرار مي گيرد. زماني كه اين كاشت انجام شد و بافت اطراف آن به طول كامل ترميم شد، يك ميله نازك فلزي در اطراف بالاي لثه قابل مشاهده خواهد بود. دندان هاي مصنوعي در ادامه، به صورتي ساخته خواهند شد، كه متناسب با اين ميله باشند. اين نوع از ايمپلنت، از شكستگي فك جلوگيري مي كند.
ايمپلنت ها، چه تفاوت هايي با هم دارند؟
انواع مختلف ايمپلنت ها، با توجه به اينكه ساخت چه كشورهايي هستند، قيمت هاي متفاوتي دارند. علاوه بر كشور سازنده ايمپلنت دندان، مواردي چون پشتيباني و گارانتي كشور سازنده، ميزان استخوان در دسترس، ميزان سختي استخوان، انواع ايمپلنت دندان پيچدار و بدون پيچ انتخاب مي شود.
سوالات متداول
ايمپلنت هاي دنداني ايمن هستند؟
ايمپلنت دندان، يك روش درماني ايمن و راحت است؛ ايمپلنت دندان دقيقا شبيه دندان هاي طبيعي است و تا زماني كه شما از آنها مراقبت كنيد، با شما خواهند بود.
ايمپلنت هاي دندان چقدر دوام مي آورد؟
اينكه چقدر مراقبت بهداشت دهان و دندان خود باشيد و اين مراقبت ها چقدر قابل قبول باشد، اينكه به طور منظم براي چكاپ و نگهداري ايمپلنت دندان خود به دندانپزشك مراجعه مي كنيد، مي تواند بيشترين تاثير را در دوام و ماندگاري آنها داشته باشد.
اگر شما مراقب دندان هاي ايمپلنت شده ي خود نباشيد، روكش هاي دنداني كه از آنها غافل بوده ايد، در صورت عدم رعايت بهداشت مي توانند به عفونت لثه، خونريزي، درد و ناراحتي شما منجر شوند. همانطور كه در صورت عدم رسيدگي و مراقبت، حتي دندان هاي طبيعي شما هم اين مشكلات را خواهند داشت. اما در صورت مراقبت، همچنين قوي بودن استخوان فك، مي توانيد مطمئن باشيد تا آخر عمر براي شما دوام خواهند آورد. در غير اينصورت، هيچ تضميني براي طول عمر آنها وجود ندارد.
من تعدادي دندان از دست رفته دارم، اما در فك خود دندان طبيعي هم دارم. آيا مي توانم از ايمپلنت دندان استفاده كنم؟
بله. ايمپلنت دندان را مي توان به هر تعداد كه شما بخواهيد جايگزين دندان هاي از دست رفته كرد. ايمپلنت دندان از يك واحد تا يك ست كامل را شامل مي شود. براي دريافت انواع مشاوره ايمپلنت دندان در تبريز، به ليست دندانپزشكان تبريز مراجعه نماييد.
آيا مي توان از ايمپلنت هاي دندان بدون محدوديت زمان، هر موقعي استفاده كرد؟
اين مسئله به وضعيت استخوان بندي فك شما هم مربوط مي شود. معمولا دندانپزشك چند آزمايش براي شما انجام خواهد داد تا مطمئن شود چه حجمي از استخوان داريد. اگر استخوان شما به اندازه ي كافي وجود نداشته باشد يا اگر استخوان فك شما به اندازه ي كافي سالم نباشد، ممكن است ايمپلنت را بدون عمل پيوند استخوان، در ناحيه ي مورد نظر قرار دهد.
آيا ايمپلنت دندان درد دارد؟
معمولا، درد ايمپلنت دندان، بسيار كمتر از كشيدن دندان است و با بي حسي موضعي انجام مي شود. شما هيچ وقت احساس درد نخواهيد كرد. اما از آنجايي كه ايمپلنت دندان هم يك جراحي دنداني محسوب مي شود، ممكن است تا يك هفته درد و ناراحتي خفيفي را تجربه كنيد.
اما به خاطر داشته باشيد، در صورتي كه عصبي بوده يا آستانه ي درد پاييني داريد حتما اين مورد را به پزشك خود اطلاع دهيد تا با تجويز آرام بخش شرايط را براي انجام ايمپلنت دندان شما مهيا كند. لازم به ذكر است، درد ايمپلنت دندان به قدري خفيف است كه دندانپزشك، در موارد كمي از بي حسي عمومي استفاده مي كند و معمولا اين نوع بي حسي فقط در موارد حساس عصبي بيمار انجام مي شود.
درمان ايمپلنت دندان، چقدر طول مي كشد؟
معمولا تيم دندانپزشكي شما، با بررسي شرايط پس از ايمپلنت، يك جدول زماني تقريبي به شما مي دهد. در برخي شرايط، ايمپلنت دندان فوري يا موقتي استفاده مي شود. مي توانيد با دندانپزشك خود مشورت كنيد كه آيا كاشت فوري براي شما مناسب است يا خير؛ تا بتوانيد از ايمپلنت فوري استفاده كنيد. معمولا دندان هاي موقتي، تا 3 – 4 ماه بعد از كاشت ايمپلنت استفاده مي شود، اما گاهي به تشخيص دندانپزشك، ممكن است اين روند طولاني تر شده و ترميم شما زمان بيشتري نياز داشته باشد. اما دندانپزشك شما در مورد حدود زمان ترميم دندان، حتما با شما صحبت خواهد كرد.
پس از جراحي ايمپلنت دندان، چه اتفاقي مي افتد؟
پس از انجام ايمپلنت دندان، پيش بيني مي شود استخوان موجود در فك شما روي ايمپلنت رشد كرده و با آن تركيب شود يا به اصطلاح جوش بخورد. اين فرآيند به طور معمول در حدود دو الي 4 ماه طول مي كشد. البته گاهي هم استخوان فك، مي تواند زودتر جوش بخورد و در زمان كمتري پايدار شود.
در صورتي كه دو سه دندان جلويي شما نياز به ايمپلنت دندان داشته باشد، ممكن است در طول زمان ترميم، از پروتر دنداني، براي شما استفاده شود. در صورتي كه تمامي دندان هاي شما قرار است ايمپلنت شود، مي توانيد از دست كامل دندان مصنوعي در طول زمان بهبود دندان ها استفاده كنيد. معمولا براي اينكه دندان هاي مصنوعي را به راحتي بتوانيد بعد از عمل ايمپلنت در طول دوره ترميم استفاده كنيد، بايد اصلاح شوند. به اين صورت كه معمولا از يك سرپوش بر روي دندان ايمپلنت شده استفاده مي شود و سپس پروتز يا دندان مصنوعي روي آن قرار مي گيرد.
نحوه ي تميز كردن دندان هاي ايمپلنت شده چگونه است؟
اگر ميخواهيد ايمپلنت بادوام و موفقي داشته باشيد؛ تيم دندانپزشكي شما بايد در مورد نحوه ي مراقبت از دندان هاي جديد، به صورت مفصل و كامل با شما صحبت كنند. تميز كردن اطراف دندان هاي ايمپلنت شده دقيقا مثل دندان هاي طبيعي شماست و سخت تر نيست. اما ممكن است برخي مناطق در دسترس نبوده و تميز كردن آنها نياز به دقت داشته باشد، كه دندانپزشك شما به طور كامل در اين مورد با شما صحبت خواهد كرد. براي دريافت انواع مشاوره در مورد ايمپلنت دندان در تبريز مي توانيد به ليست دندانپزشكان تبريز در سايت مشاغل تبريز مراجعه نماييد.
من قبلا، به بيماري عفونت لثه مبتلا بودم. اما ممكن است با ايمپلنت دندان، بيماري من برگردد؟
بله. اگر به اندازه ي كافي مراقب بهداشت دهان و دندان خود نباشيد، اين اتفاق مي افتد. همچنين بهتر است تا مدتي تحت نظر و مراقبت دندانپزشك خود باشيد تا در صورتي كه دچار مشكل بيماري لثه شديد، به موقع براي پيشگيري و درمان آن اقدام شود. لازم به ذكر است، مواردي چون استعمال دخانيات، مي تواند روي سلامتي دهان و دندان و ايمپلنت دندان شما تاثير منفي داشته باشد. به همين دليل هم، برخي دندانپزشكان به هيچ عنوان بيماري كه سيگار مي كشد را براي ايمپلنت دندان، قبول نمي كنند.
آيا خودم مي توانم دندان ها را بيرون بكشم؟
تاج دندان شما، توسط دندانپزشك، قابل نصب و جداسازي است. اما پروتزهاي دنداني موقت كه براي دوره ترميم ايمپلنت استفاده مي شود را خودتان شخصا مي توانيد بيرون آورده و تميز كنيد.
آيا ايمپلنت ها مانند دندان هاي طبيعي هستند يا قابل تشخيص با دندان طبيعي محسوب مي شوند؟
ايمپلنت هاي دنداني، اكثرا مانند دندان هاي طبيعي بوده و قابل تشخيص نيستند.
در صورت آسيب به ايمپلنت دندان، بايد چه كار كنيم؟
دندان هاي كاذب و ايمپلنت آنها مي توانند مانند همان دندان هاي طبيعي كه داريد، دچار آسيب شوند. اگر ورزشي را دنبال مي كنيد كه ممكن است دچار تماس و ضربه هاي شديدي شويد، حتما از محافظ دندان استفاده كنيد.
اين موارد، براي پيشگيري از آسيب بيان مي شوند، اما در صورتي كه دندان شما آسيب ديد، پروتز دندان شما توسط دندانپزشك خارج شده و با يك پروتز جديد جايگزين مي شود. همچنين، در صورتي كه ايمپلنت تيتانيومي شما آسيب ببيند، ابتدا مورد بررسي براي تعمير قرار مي گيرد. در صورتي كه قابل تعمير نباشد، خارج شده و با ايمپلنت جديد جايگزين مي شود. البته لازم به ذكر است در صورتي كه خارج كردن ايمپلنت، با دشواري همراه باشد، مي توان يك ايمپلنت ديگر در كنار آن قرار داد تا به عنوان يك جايگزين استفاده شود. باقي ماندن ايمپلنت آسيب ديده در فك، هيچ آسيب و خطري ندارد.
در صورتي كه ايمپلنت با استخوان تركيب نشد، چه اتفاقي مي افتد؟
اين اتفاق بسيار نادر است. اما در صورتي كه در دوره بهبودي يا بعد از آن، ايمپلنت سست شد، به راحتي خارج شده و فك شما با حالت عادي بهبود خواهد يافت. پس از بهبودي فك، مي توان از يك ايمپلنت ديگر استفاده كرد، يا دندانپزشك شما يك پل در دندان ايمپلنت ديگر شما ميزند كه اين ايمپلنت را به ديگري وصل و محكم كند.
آيا در مراكز خدمات بهداشت ملي مانند تامين اجتماعي مي توان اقدام به ايمپلنت كرد؟
معمولا ايمپلنت ها در خدمات بهداشت ملي انجام نمي شوند و معمولا به صورت خصوصي قابل اجرا هستند. مراكزي هم كه ادعا مي كنند اين كار را انجام مي دهند، در واقع ايمپلنت نمي كنند، بلكه با پل و تاج دندان، براي شما دندان مي گذارند. البته خاطرنشان مي كنيم، اين روش دوام كمتري داشته و ايمپلنت ها، در طولاني مدت گزينه هاي مقرون به صرفه تر و منطقي تر و رضايت بخش تري خواهند بود.
همچنين، پروتزعادي عادي كه با پل ايجاد شده اند، معمولا در خوردن و آشاميدن شما مشكل ايجاد مي كنند و ممكن است در دهان حركت كنند. اما دندان هايي كه متصل به ايمپلنت هستند، دچار اين مشكل نمي شوند زيرا محكم تر از دندان هاي طبيعي به استخوان فك وصل مي شوند.
براي انجام ايمپلنت دندان به كجا بايد مراجعه كرد؟
اولين كار، انتخاب پزشك متخصص است. با دندانپزشك خود صحبت كنيد، ممكن است برخي دندانپزشكان در مطب تمامي مراحل درمان را انجام داده و توصيه و مشاوره هاي لازم را انجام دهند. اما برخي بنابر تشخيص خود، شما را به متخصص ايمپلنت يا ايمپلنتولوژيست ارجاع مي دهند.
براي انجام ايمپلنت دندان، بايد چه سوالاتي را بپرسيم؟
اينكه بر اساس معاينه و تشخيص، چه نوع درماني به شما پيشنهاد مي شود؟
دندانپزشك شما، در اين كار چه تجربه اي و چقدر دارد؟
جمع كل هزينه ايمپلنت دندان چقدر مي شود؟
گزينه هاي مختلف درماني موجود براي شما چيست؟
مدت زمان درمان چقدر خواهد بود؟
چگونه بعد از درمان، مراقب دندان هاي خود باشيد؟
مطمئن شويد دندانپزشك شما يك برنامه درماني مشخص با برآورد و ارزيابي شخص خود و شما انجام دهد، و اينكه ضمانتي براي درمان شما ارئه دهد. همچنين هر سوال ديگري كه به ذهنتان مي رسد و در مورد آن ترديد داريد حتما بپرسيد. در صورتي كه از پاسخ دريافت شده احساس نارضايتي يا عدم قانع بودن داشتيد، سوالات واضح تري بپرسيد. فراموش نكنيد زمان، تلاش و هزينه اي كه مي كنيد، بايد اطمينان داشته باشيد كه در پايان درمان، چه چيزهايي به دست مي آوريد.
ممنون كه تا اينجا با سايت مشاغل تبريز همراه بوديد، در اين مقاله از ليست دندانپزشكان تبريز، سعي نموديم هر آن چيزي كه ممكن است براي آشنايي با ايمپلنت دندان نياز داشته باشيد را يكجا جمع آوري كنيم. اگر شما هم تجربه اي در مورد ايمپلنت دندان داريد، با ما درميان بگذاريد.
برچسب:
،
ادامه مطلب
بازدید: